Cred, ca pentru nimeni nu este un secret , ca mesele festive in Moldova sunt pline de mancaruri foarte gustoase ( FARFURIE PESTE FARFURIE ) si aranjate CU GUST. Este onoarea fiecarei gospodine de aranja o masa cu multe bucate gustoase. Nu importa, e nunta sau cumatrie, e zi de nastere si alte festivitati.
Ceeia , ce ma starui eu sa va descriu , si sa va arat in acest blog. Mai putin veti gasi salate pe baza de maioneza, pentru ca nu sunt tare incantata de ele, dar in rest, tot ce vedeti pe mesele acestea , de toate am descris pe acest blog.
Ceeia , ce ma starui eu sa va descriu , si sa va arat in acest blog. Mai putin veti gasi salate pe baza de maioneza, pentru ca nu sunt tare incantata de ele, dar in rest, tot ce vedeti pe mesele acestea , de toate am descris pe acest blog.
Aici am vrut sa va arat PAINEA NOASTRA , CARE SE SERVESTE LA MASA DE SARBATOARE. O PAINE IMPLETITA , DACA OBSERVATI . IN POPOR I SE SPUNE JEMNE.
Se taie dedesubtul ei in 6 bucati, in asa fel , ca sa-si pestreze forma. Inainte era mai raspandit acest obicei si se impletea in 6 , peurma se strangeau capetele subimpletetura , ca sa-i redee o forma rotunda , ianlta si mica. Oricum am sa gasesc timp sa va prepar aceasta paine , si sa va arat acest obicei stramosesc.
Asa sunt moldovenii!
RăspundețiȘtergere